Het bewerken van stenen met beitel en rasp.

uit 2016 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

gehakkelde aurelia

2020

Prachtige sculptuur van Marokkaans seleniet, die associaties oproept aan een vlinder, Zacht-oranje nuances. De gelaagde structuur van de steen zorgt voor een mooie breking van het licht. Glad gepolijste binnenkant en de grove onbewerkte steen aan één zijkant. De steen staat op een zwart geverfde sokkel en kleine pin. Totale hoogte 35 cm.

Ruïne van Corona of Ode aan het albast

2020

Dit kunstwerkje is een ruïne van albast, die vol zit met zandaders en grijsgekleurde brokken. Het is een halve poort, in de “toren” vage gotische ramen. Die herinneren me aan de prachtige albasten ramen in kastelen in Spanje en Portugal. Veel onbewerkt, prachtig geaderd albast. De schoonheid in het vergane, in de afbraak, in dingen die verkeerd gaan, maar waar iets moois uit kan ontstaan….., bewerkt tijdens de hoogtijd van corona. Ruïnes zijn bij mij verbonden met klaprozen: een ruine bij Rome, waar ik heb zitten aquarellen staat nog op mijn netvlies, en ik heb dat beeld vele malen in Spanje en portugal weer herbeleefd. Daarom heb ik er klaproosjes van kunstzijde bij maakt, die zich tussen de voegen laten zien, buiten proporties mooi…… Gemonteerd op een houten ondergrond van 2 m hoog.

Vogeltje

2020

Een mooi klein beeldje van Marokkaans seleniet, van dezelfde steenbrok als de Gehakkelde Aurelia. Lief, eenvoudig en suggestief, haast doorzichtig. Op staafje en blokje hout. Totale hoogte 16 cm.

Zeepteen 3: Vogelvlucht

2020

Groenig geaderde zeepsteen met mooie tekening van zwarte accenten. Gestroomlijnde vogel die op het punt staat op de vliegen. Mooi uitgewerkt verenlijf. Schuin op hoge sokkel van harde zwarte steen.Totale hoogte: 44 cm.

zeepsteen II

2019

Prachtige roze zeepsteen met mooie gladde, gedraaide vormen, gelijkend op een tulp. Heerlijk om te bevoelen.

zeepsteen I

2018

Wit/beige zeepsteen is bewerkt tot een beeldje met verrassende voor en achterkant. Delen van het beeldje zijn ruw gelaten. Is het een vis met blad in de staart, vis met embryo? Op een ijzeren staaf in plat blokje marmersteen van 18x11x2. Totale hoogte 23 cm.

serpentijn I

2016

Grijsgroene serpentijn werd bewerkt met beitel en rasp, om te komen tot een mooie organische vorm. Gladde delen wisselen elkaar af met onbewerkte stukken. Op houten sokkel met pin.Toale hoogte incl. houtblok van 17x11x7 is 39 cm.