Het bewerken van stenen met beitel en rasp.

uit 2019 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

serpentijn I

2021

Grijsgroene serpentijn werd bewerkt met beitel en rasp, om te komen tot een mooie organische vorm. Op houten sokkel met pin.Toale hoogte incl. houtblok van 17x11x7 is 39 cm. Dit beeld heeft van alle kanten prachtige vloeiende vormen en verrassende vlakken.

Vlam van de hoop

2021

Deze steen is echt om te betasten. De vloeiende vormen en golvende lijnen fijn om te bevoelen en leiden je over de zachtroze zeepsteen. Hier en daar zijn in de steen prachtige breuklijnen te zien, niet te voelen! Het geheel staat op een sokkeltje van vurenhout, 9x9x10 hoog. De steen is in coronatijd gemaakt.en houdt de vlam van de hoop brandend. Er komen betere tijden.

Zwaan

2021

De zwaan is prachtig zacht grijs met bruine aders. De vorm ademt rust uit en doet denken aan een zwaan. De losse voet van roestig ijzer past perfect bij de kleur van de steen. Mooi afgewerkt en heerlijk om te voelen.

Ruïne van Corona of Ode aan het albast

2020

Dit kunstwerkje is een ruïne van albast, die vol zit met zandaders en grijsgekleurde brokken. Het is een halve poort, in de “toren” vage gotische ramen. Die herinneren me aan de prachtige albasten ramen in kastelen in Spanje en Portugal. Veel stukken zijn onbewerkt, prachtig geaderd albast. De schoonheid in het vergane, in de afbraak, in dingen die verkeerd gaan, maar waar iets moois uit kan ontstaan….., bewerkt tijdens de hoogtijd van corona. Ruïnes zijn bij mij onlosmakelijk verbonden met klaprozen: een ruine bij Rome, waar ik jaren geleden heb zitten aquarelleren, staat nog op mijn netvlies en ik heb dat beeld vele malen in Spanje en Portugal herbeleefd. Daarom heb ik er klaproosjes van kunstzijde bij maakt, die zich tussen de voegen laten zien, buiten proporties mooi…… Gemonteerd op een houten ondergrond van 2 cm hoog.

vogel/blad

2020

Dit beeld van zeepsteen heeft prachtig geaderde strepen schuin over het blok, en geeft extra accent aan de suggestie van vleugels. De achterkant is verrassend dynamisch met rechts een haast geel vlak "blad" en links een groen geaderd varenachtig blad. het geheel staat op een vierkanten houten sokkel van ongeveer 8 cm. Een beeld om te aaien.

Vogeltje

2020

Een mooi klein beeldje van Marokkaans seleniet, Lief, eenvoudig en suggestief, haast doorzichtig. Op staafje en blokje hout. Totale hoogte 16 cm.

Zeepteen 3: Vogelvlucht

2020

Groenig geaderde zeepsteen met mooie tekening van zwarte accenten. Gestroomlijnde vogel die op het punt staat op de vliegen. Mooi uitgewerkt verenlijf. Schuin op hoge sokkel van harde zwarte steen.Totale hoogte: 44 cm.

zeepsteen II

2019

Prachtige roze zeepsteen met mooie gladde, gedraaide vormen, gelijkend op een tulp. Heerlijk om te bevoelen.