Grafiekproject In het Begin: Een serie afdrukken geïnspireerd door het fotoboek Leven van de fotograaf Frans Lanting. Intuïtief gemaakte monoprints die beelden oproepen van primitief leven en oervormen. Hier en daar zijn er delen van etsen in verwerkt.

uit 2016 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Vezelbeestjes I

2018

In wervelende banen lopen/klimmen/schuiven wezentjes omhoog en omlaag. Je blik volgt de banen, in en uit het schilderij. Mooie paars-blauwe tinten in diverse structuren van textiel, papier en draad. Dit spannende geheel vormt een mooie combinatie met Vezelbeestjes II, Deze monoprints sluiten op elkaar aan.

Vezelbeestjes II

2018

Deze monoprint sluit aan bij vezelbeestjes I. Dezelfde wervelende bewegingen van fruitnetjes, paarsblauwe banen in diverse structuren, waarin wezentjes zich omhoog en omlaag bewegen.Wederom een spannend fantasierijk geheel.

Herboren

2016

Een monoprint over het thema "vuur", en genomineerd bij de Brabantse vrijetijdskunstverkiezing 2016. Het is een surrealistisch geheel geworden, met associaties vanuit "slakken" en voor-wereldse beestjes  naar "opgaan in", naar "loskomen van" en "vrij worden". In verschillende godsdiensten heeft het vuur een betekenis van loutering, vrijmaking. Er is gespeld met het te drukken materiaal en het papier is letterlijk bewerkt.

In het begin I

2016

Monoprint in zwart-grijs-paars. Vliegende, kruipende, zwevende wezens, suggestie van evolutie.

In het begin II

2016

Paars-grijsblauw dromerig en wat mistig "landschap" met vreemde wezens.

In het begin III

2016

Plantaardige en embryo-achtige vormen in een diagonale opwaartse compositie.

In het begin IV

2016

Suggesties van vegetatie met structuren van textiel en papier, verborgen leven ertussen.

In het begin V

2016

Blauw-zwarte compositie met dierlijke en menselijke aanwezigheid.