Bij glasfusen worden stukjes glas op, over en naast elkaar in de glasoven aan elkaar gesmolten. Schalen worden een tweede keer in de oven "geslumpt" (in de vorm zakken). Glaskralen worden met de hand gedraaid boven een brander.

uit 2017 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Duo

2021

Hoog, smal glasrelief van vertikale banen van dik gerecycled glas. Bovenaan splitst het glas zich. Een duo? Het geheel staat op een voetje van zwart steen, van 8 x 8 x 4cm.

Fontein

2021

Mooie vrije vorm, gemaakt van gerecycled flessenglas. De twee kleuren blauw geven een helder "doorkijkje". Gemonteerd op een fraai stukje verweerd hout van 5 hoog, bij 12 x 9 cm.

Geaderde schaal

2021

Deze ronde schaal is gemaakt van gerecycled glas en heeft een mooi geaderde structuur. Dit pas goed bij de wat losse schulprand van de schaal. 

glassculptuur Bloei

2021

Mooi doorzichtig glas met een struktuur van planten en bloesem. Geheel gemaakt van gerecycled glas. Gemonteerd op een glazen platte voet, zodat het goed stevig staat. Heel mooi voor in de vensterbank.

schaal met bubbels

2021

Mooie grote vierkante schaal van dubbel gerecycled glas, met een vorm van een zon in blauwe bubbels. Twee kleinere schaaltjes passen erbij, maar zijn los te koop.

Vlinder

2021

Prachtige, zorgvuldig gemaakte vlinder van doorschijnend 96 glas. De vleugels buigen 3 cm omhoog, zodat de vlinder zowel neergezet kan worden op een vlakke ondergrond, als ook opgehangen kan worden voor het raam.

herfstblad

2020

Een mooi gevormd, wat golvend herfstig blad van grof glaspoeder, omkaderd met een rand van ijzerdraad. Het geheel is opgehangen in een witte fotolijst, (buitenmaat 20,5 x 27) met heel dunne nylon draadjes. Mooi als raamversiering, zodat de zon er doorheen kan schijnen.

Roos van Jericho

2020

De Roos van Jericho is een vlak relief. (glasdikte) Het is een uitwaaierende bloem, die lijkt te groeien uit een stuk verweerd hout. Heel mooi voor in de vensterbank en er worden evt.ledlampjes bijgeleverd, die erin verweven kunnen worden. het is dan een heel mooie kerstdecoratie.

Vogelvlucht

2020

 Een opvliegende vogel (een scharrelaar misschien), met zacht bruingrijze en blauwe accenten, gemonteerd op een glazen plaatje.

Vuur

2020

Een mooi hoog glassculptuur, op een stevige glazen voet, zodat hij stabiel is. het beeld suggereert een vuur, maar eennplant mag je er ook in zien. De lijnen zijn golvend en rustig.

Zomerwei 2

2020

Een tweede werkje gebaseerd op het prachtige gedichtje van Vasalis: De zomerwei des ochtends vroeg.... Practisch geheel gefused met doorzichtig glas, zodat de kleuren oplichten als de zon erdoor schijnt (dus lichter als deze foto met witte achtergrond). Rechtsonder het monogram van de kunstenares.

Allesdier

2019

Een zeer parmantig, hoog op glazen-hoefjes-dier. Je kunt er je fantasie op loslaten, want niks is zeker; het dier kan het alles zijn. Kleurrijk en vrolijk.

Allesdier 2

2019

Het iets grotere broertje van allesdier 1, en samen een hele mooie combinatie. (Dan € 5,00 goedkoper) Het lijkt alsof de fantasiedieren communiceren. Kleurrijk, speels, fantasievol en om vrolijk van te worden. De 3 poten staan stevig op een glasplaatje van 8 x 21

grachtengordel

2019

Leuk vrolijk schermachtig glaswerkje met afbeeldingen van grachtenhuisjes. Je kunt het zo neerzetten of met een lampje of kaarsje erachter, Het werk is niet echt 3D, maar rondlopend.

reliƫf I

2019

Reliëf I is gemaakt van gereclycled glas en is gemonteerd op prachtig verweerd hout van de gouden regen. De diverse verticale lagen zijn mooi "omgeklapt"door het fuseproces. Het geheel is goed in evenwicht en spannend in zijn vormen. De totale hoogte, met blok, is 43 cm. Blok is 8,5 (h) x 12 x 9

aardlagen II

2018

Prachtig glassculptuur van gefuset dik doorzichtig glas. Het suggereert aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en mooi gekanteld. Het brengt de kracht van de werkende aardkorst mooi in beeld. Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen, Het geheel is gemonteerd op een marmersteen van 22 x 7 x 2,5 cm.

aardlagen III

2018

Prachtig glassculptuur van gereclycled donker- en lichtblauw glas. Het uitgangspunt was weer de suggestie van aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en met welvingen. Maar het robuuste geheel bleek ook veel weg de hebben van een zeilboot in woelig water.  Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen. Het geheel in gemonteerd op een  marmersteen van 15 x 7 x 3 cm.

Bloemetje

2018

een heel vrolijke kleine raamhanger van doorzichtig 96 glas.

Boom en vlinder

2018

Een rustig tafereeltje van boom, ondergrond en vlinder. gemaakt van gerecycled glas. Helder en met erg mooi groen in de boom.

Hutje in het bos

2018

Een robuuste opstelling van zeer dik glas op een stevig houtblok. Strak gevormde geometrische bomen hellend over een hutje onder een blinkende gele zon.

Vredesbomen

2018

Decoratie van twee boomsilhuetten en wat groen, met vrolijke witte duifjes, gemonteerd op een houten blok. Het glas is van flessenglas; de duifjes van 96-fuseglas zijn erop gelijmd.

ketting zwart-paars

2017

Mooie ketting,met 7 "kralen:. Gefuset 96-fuseglas. Prachtige kleurencombinatie. Inclusief spang, zodat het mooi in de nek valt.

raamhanger

2017

Prachtige raamhanger van 96-fuseglas. Mooie vormen door tackfuse-techniek. Vrolijk natuurtafereel in heldere kleuren. Twee gefusete ophangpunten bovenaan. "Signering" kunstenaar linksonder.

schaal 96-fuseglas

2017

Prachtige unieke schaal met intense kleuren, 3-laags 96-fuseglas, dus zeer sterk. Geschikt voor bijv fruit, maar vooral een pronkstuk.

schaal van autoglas

2017

Prachtig gemaakte ovale schaal van autoglas. De achterruitverwarming is in een patroon gelegd en zorgt voor gloedrijke kleuren, die veranderen als het licht erop valt. Dubbellaags.

twee diertjes

2017

Lief intiem tafereeltje van twee diertjes bij een hekje. Diertjes van 96-fuseglas, hekje van flessenglas. gemonteerd op een steen van 14x10 cm

watertafereeltje

2017

Mooi gemaakt watertafereel van flessenglas (water) en 96-fuseglas. Onderdelen zijn met montagelijm erop gemonteerd. Alles staat op een houtblok van 30x10x5 cm.