Bij glasfusen worden stukjes glas op, over en naast elkaar in de glasoven aan elkaar gesmolten. Schalen worden een tweede keer in de oven "geslumpt" (in de vorm zakken). Glaskralen worden met de hand gedraaid boven een brander.

uit 2016 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

aardlagen

2018

Prachtig glassculptuur van gefuset dik doorzichtig glas. Het suggereert aardlagen, verticaal, horizontaal en diagonaal, en brengt de kracht van de werkende aardkorst mooi in beeld. Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen, Het geheel is gemonteerd op een stuk marmer van 5 cm hoog en 30 cm lang en weegt in totaal 7,5 kg.

aardlagen II

2018

Prachtig glassculptuur van gefuset dik doorzichtig glas. Het suggereert aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en mooi gekanteld. Het brengt de kracht van de werkende aardkorst mooi in beeld. Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen, Het geheel is gemonteerd op een marmersteen van 22 x 7 x 2,5 cm.

aardlagen III

2018

Prachtig glassculptuur van gereclycled donker- en lichtblauw glas. Het uitgangspunt was weer de suggestie van aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en met welvingen. Maar het robuuste geheel bleek ook veel weg de hebben van een zeilboot in woelig water.  Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen. Het geheel in gemonteerd op een  marmersteen van 15 x 7 x 3 cm.

Gouden regen

2018

Deze glazen sculptuur staat op een verweerd houtblok van de gouden regen. Het lijkt op een spuitende fontein, of toch een weelderige boom? Het licht schijnt door het licht- en donkerblauwe glas (gerecycled) en laat ruimte voor fantasie.

Vredesbomen

2018

Decoratie van twee boomsilhuetten en wat groen, met vrolijke witte duifjes, gemonteerd op een houten blok. Het glas is van flessenglas; de duifjes van 96-fuseglas zijn erop gelijmd.

zonneschaal

2018

Prachtige schaal van gefuset gerecyceld glas, in de vorm van een zon. Er zitten kleine gaatjes in, dus niet geschikt voor vloeistoffen.

ketting zwart-paars

2017

Mooie ketting,met 7 "kralen:. Gefuset 96-fuseglas. Prachtige kleurencombinatie. Inclusief spang, zodat het mooi in de nek valt.

raamhanger

2017

Prachtige raamhanger van 96-fuseglas. Mooie vormen door tackfuse-techniek. Vrolijk natuurtafereel in heldere kleuren. Twee gefusete ophangpunten bovenaan. "Signering" kunstenaar linksonder.

schaal 96-fuseglas

2017

Prachtige unieke schaal met intense kleuren, 3-laags 96-fuseglas, dus zeer sterk. Geschikt voor bijv fruit, maar vooral een pronkstuk.

schaal van autoglas

2017

Prachtig gemaakte ovale schaal van autoglas. De achterruitverwarming is in een patroon gelegd en zorgt voor gloedrijke kleuren, die veranderen als het licht erop valt. Dubbellaags.

twee diertjes

2017

Lief intiem tafereeltje van twee diertjes bij een hekje. Diertjes van 96-fuseglas, hekje van flessenglas. gemonteerd op een steen van 14x10 cm

watertafereeltje

2017

Mooi gemaakt watertafereel van flessenglas (water) en 96-fuseglas. Onderdelen zijn met montagelijm erop gemonteerd. Alles staat op een houtblok van 30x10x5 cm.

schaal van flessenglas

2016

Originele schaal van flessenglas. De 3 bodems van de wijnflessen zijn centraal goed te onderscheiden. Vandaar uitwaaierende glasscherven naar de randen toe.