Bij glasfusen worden stukjes glas op, over en naast elkaar in de glasoven aan elkaar gesmolten. Schalen worden een tweede keer in de oven "geslumpt" (in de vorm zakken). Glaskralen worden met de hand gedraaid boven een brander.

uit 2017 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

herfstblad

2020

Een mooi gevormd, wat golvend herfstig blad van grof glaspoeder, omkaderd met een rand van ijzerdraad. Het geheel is opgehangen in een witte fotolijst, (buitenmaat 20,5 x 27) met heel dunne nylon draadjes. Mooi als raamversiering, zodat de zon er doorheen kan schijnen.

Vogelvlucht

2020

 Een opvliegende vogel (een scharrelaar misschien), met zacht bruingrijze en blauwe accenten, gemonteerd op een glazen plaatje.

Zomerwei 2

2020

Een tweede werkje gebaseerd op het prachtige gedichtje van Vasalis: De zomerwei des ochtends vroeg.... Practisch geheel gefused met doorzichtig glas, zodat de kleuren oplichten als de zon erdoor schijnt (dus lichter als deze foto met witte achtergrond). Rechtsonder het monogram van de kunstenares.

aardlagen of draak

2019

Lagen van glas/aarde intrigeren me, maar soms komt er een vorm tevoorschijn die je niet van je netvlies kan afhalen. In dit geval een drakenvorm... Maar dat mag iedereen zelf beslissen. Het is een spannend spel van vormen en licht dat door het hergebruikte glas schijnt. Op een eikenhouten sokkeltje van 14 x 6 en 7 hoog

Allesdier

2019

Een zeer parmantig, hoog op glazen-hoefjes-dier. Je kunt er je fantasie op loslaten, want niks is zeker; het dier kan het alles zijn. Kleurrijk en vrolijk.

Allesdier 2

2019

Het iets grotere broertje van allesdier 1, en samen een hele mooie combinatie. (Dan € 5,00 goedkoper) Het lijkt alsof de fantasiedieren communiceren. Kleurrijk, speels, fantasievol en om vrolijk van te worden. De 3 poten staan stevig op een glasplaatje van 8 x 21

glazen schaal, geaderd, hergebruikt glas.

2019

Mooie glazen schaal, doorzichtig, met aders van zwart glas. Hergebruikt glas, zeer stabiel.

grachtengordel

2019

Leuk vrolijk schermachtig glaswerkje met afbeeldingen van grachtenhuisjes. Je kunt het zo neerzetten of met een lampje of kaarsje erachter, Het werk is niet echt 3D, maar rondlopend.

reliƫf I

2019

Reliëf I is gemaakt van gereclycled glas en is gemonteerd op prachtig verweerd hout van de gouden regen. De diverse verticale lagen zijn mooi "omgeklapt"door het fuseproces. Het geheel is goed in evenwicht en spannend in zijn vormen. De totale hoogte, met blok, is 43 cm. Blok is 8,5 (h) x 12 x 9

Zomerwei

2019

Deze raamhanger is geïnspireerd op het prachtige gedicht van Vasalis: Een zomerwei des ochtends vroeg/en op een zuchtje dat hem droeg/vliegt een geel vlindertje voorbij/Heer, had het hierbij maar gelaten. Er zit een enorme gelaagdheid in dit werk, door op verschillende temperaturen te fusen. je wordt er vrolijk van.

aardlagen II

2018

Prachtig glassculptuur van gefuset dik doorzichtig glas. Het suggereert aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en mooi gekanteld. Het brengt de kracht van de werkende aardkorst mooi in beeld. Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen, Het geheel is gemonteerd op een marmersteen van 22 x 7 x 2,5 cm.

aardlagen III

2018

Prachtig glassculptuur van gereclycled donker- en lichtblauw glas. Het uitgangspunt was weer de suggestie van aardlagen, verticaal, horizontaal, diagonaal en met welvingen. Maar het robuuste geheel bleek ook veel weg de hebben van een zeilboot in woelig water.  Het zonlicht filtert helder door de diverse lagen. Het geheel in gemonteerd op een  marmersteen van 15 x 7 x 3 cm.

Bloemetje

2018

een heel vrolijke kleine raamhanger van doorzichtig 96 glas.

Boom en vlinder

2018

Een rustig tafereeltje van boom, ondergrond en vlinder. gemaakt van gerecycled glas. Helder en met erg mooi groen in de boom.

Gouden regen

2018

Deze glazen sculptuur staat op een verweerd houtblok van de gouden regen. Het lijkt op een spuitende fontein, of toch een weelderige boom? Het licht schijnt door het licht- en donkerblauwe glas (gerecycled) en laat ruimte voor fantasie.

Hutje in het bos

2018

Een robuuste opstelling van zeer dik glas op een stevig houtblok. Strak gevormde geometrische bomen hellend over een hutje onder een blinkende gele zon.

Vredesbomen

2018

Decoratie van twee boomsilhuetten en wat groen, met vrolijke witte duifjes, gemonteerd op een houten blok. Het glas is van flessenglas; de duifjes van 96-fuseglas zijn erop gelijmd.

zonneschaal

2018

Prachtige schaal van gefuset gerecyceld glas, in de vorm van een zon. Er zitten kleine gaatjes in, dus niet geschikt voor vloeistoffen.

ketting zwart-paars

2017

Mooie ketting,met 7 "kralen:. Gefuset 96-fuseglas. Prachtige kleurencombinatie. Inclusief spang, zodat het mooi in de nek valt.

raamhanger

2017

Prachtige raamhanger van 96-fuseglas. Mooie vormen door tackfuse-techniek. Vrolijk natuurtafereel in heldere kleuren. Twee gefusete ophangpunten bovenaan. "Signering" kunstenaar linksonder.

schaal 96-fuseglas

2017

Prachtige unieke schaal met intense kleuren, 3-laags 96-fuseglas, dus zeer sterk. Geschikt voor bijv fruit, maar vooral een pronkstuk.

schaal van autoglas

2017

Prachtig gemaakte ovale schaal van autoglas. De achterruitverwarming is in een patroon gelegd en zorgt voor gloedrijke kleuren, die veranderen als het licht erop valt. Dubbellaags.

twee diertjes

2017

Lief intiem tafereeltje van twee diertjes bij een hekje. Diertjes van 96-fuseglas, hekje van flessenglas. gemonteerd op een steen van 14x10 cm

watertafereeltje

2017

Mooi gemaakt watertafereel van flessenglas (water) en 96-fuseglas. Onderdelen zijn met montagelijm erop gemonteerd. Alles staat op een houtblok van 30x10x5 cm.